Antimikroobsed omadused tulevikumööblil

Kõik, mis pole silmaga nähtav, võib kiiresti muutuda probleemiks. Praegune ülemaailmne olukord on suurepärane näide sellistest nähtamatutest vaenlastest. Võib-olla raske uskuda, et just mööbli pinnad võivad haigustekitajate levikut ja paljunemist pidurdada. Õnneks tänu teadusele on võimalik väga lihtsate vahenditega kindlaks teha, kuidas antimikroobsed pinnad toimivad.

Koostöös partnerettevõtete, ülikoolide ja muude asutustega viis Isku läbi erinevaid uuringuid, et teha antimikroobsete pindade efektiivsus nähtavaks. Uuringus avalikud ruumid: õppekeskkonnana klassid ning töökeskkonnana avatud kontorid. Kuigi antimikroobne efektiivsus pindadel on juba varasemalt uuritud ning saadaval on tuhandeid teadusartikleid, otsustati siiski tulemused välja selgitada ISKU + toodetega.

 

Kooli õpperuumides läbiviidud uuringud hõlmasid endas kahe ruumi võrdlust: tava mööbliga ja Isku antimikroobse mööbliga klassid. Uurimisalusteks mööbliesemeteks olid koolilauad ja –toolid, õpetaja laud ning ukse käepidemed. Antimikroobne Isku mööbel on loodud BioCote® hõbeda-tehnoloogiat kasutades. Mõlemas uuringu all olevas klassiruumis olid igapäeva hügieeni osaks kätepesu ning mööbli puhastamine. Uuringu tulemus näitas märgatavalt vähenenud mikroobide hulka antimikroobsete pindadega klassiruumis. Veelgi enam – kuue kuulise test perioodi jooksul vähenes lühiajaline koolist puudumine lausa 52% antimikroobse mööbliga klassis.

 

Kontori keskkonnas uuriti just koosolekute ruume ning Isku poolt toodetud antimikroobsete omadustega töölaudade ja –toolide omadusi. Avatud kontor sisustati nii tavapärase mööbliga kui ka antimikroobse mööbliga. Mõlemat sorti mööblit kasutati ja puhastati igapäevaselt sarnaselt. Tulemusena selgus, et antimikroobsete omadustega mööblil esines lausa 92,7% vähem baktereid kui mitte-antimikroobsel mööblil.


Tänu läbiviidud uuringule võib väita, et antimikroobsete omadustega mööblil esineb vähem baktereid ja haigustekitajaid ja sllest tulenevalt esineb ka vähem koolist/töölt puudumisi.