Kodukontorist on saamas üha tavapärasem tööpaik

Kodukontorist on saamas üha tavapärasem tööpaik

Tulenevalt muudatustega käesolevas maailmas, on paljud ettevõtted ümber kohandamas töökorraldust selliselt, et enam ei pea igapäevaselt kontoris koha peal käima. See tähendab, et paljudel meist on kas täielikult või osaliselt võimalus tööd teha ka kodus. Olgu see uudne või juba harjumuspäraseks kujunenud töövormiks, on siiski oluline kriitilise pilguga töökoht üle vaadata.

Kodukontor

Kaugtöö paneb proovile nii ettevõtte kui ka selle töötaja. Samas edendab see tööpraktika oluliselt aga iseseisvust, ajaplaneerimise oskust ning enesekontrolli. Kodus töötamise üheks suurimaks eeliseks on ajaline kokkuhoid, mis muidu kuluks tööle ja tagasi koju sõitmisele. Lisaks on see suureks abiks neile, kel vaja näiteks lastega kodus olla.

“Märkimisväärne arv inimesi väljendab juba praegu vajadust töötada vastavalt individuaalsele tööajale, mis on neile kõige sobivam – isegi vahetustega tööl -, see loob uusi võimalusi nii töökeskkonnas kui ka ühiskonnas tervikuna,” ütleb ISKU sisekujundaja Minna Uussilta.

 

 

Kodus töötamine võimaldab paremini arvestada inimeste individuaalseid vajadusi ja päevarütmi. Mõni soovib võib-olla tööpäeva alustada juba enne kella 8 hommikul, teha siis pikem lõunapaus, ja jätkata õhtuni. Mõnikord annabki tööpäeva jagamine kaheks osaks paremaid tulemusi. Nii on võimalus päeva jooksul ajada muid toimetusi, käia trennis, ostlememas või teha muid isiklikke asju.