Vastutus eeldab konkreetseid tegevusplaane

Vastutuse võtmine eeldab konkreetseid tegevusplaane

Põhjapoolkeral elades oleme erilises ühenduses loodusega, mis on meist teinud loovad ja praktilised meeskonnamängijad. Meil on julgust asju teisiti teha ning me võtame vastutuse üksteise ja keskkonna eest seista. Jätkusuutlik areng toimub meie jaoks iseenesest ja vastutustundlik tegutsemine eeldab meilt konkreetset tegevusplaani. Me hindame disaini, individuaalsust, käsitööd ja kvaliteeti ning loome keskkondi, mis pakuvad turvalisi ja mugavaid kohti kasvamiseks, õppimiseks, töötamiseks ja arenemiseks.

Jälgides ISKU ettevõtte ajalugu, võib märgata, et jätkusuutlikkuse põhiteemad (kvaliteet, keskkond ja ohutus) on olnud alati päevakorras. „Vastutus tähendab konkreetset tegevust,“ ütleb Arto Tiitinen (Isku-Yhtymä Oy president, tegevjuht. Viimase kümne aasta jooksul on ette võetud arvukalt meetmeid jätkusuutlikku keskkonna toetamiseks.

 

ISKU omab sertifitseeritud juhtimissüsteeme, mis tagavad vastutustundliku tegevuse, neid pidevalt täiustades.

ISO 9001 kvaliteedijuhtimissüsteem, ISO 14001 keskkonnajuhtimissüsteem, OHSAS 18001 ehk töötervishoiu ja tööohutuse juhtimissüsteem ning PEFC ehk säästva metsamajandamise süsteem. Viimane sertifikaat kinnitab, et tootmises kasutatav puit on pärit metsadest, mida majandatakse säästva arengu põhimõtteid järgides. 2019. aastal oli enam kui 93% ISKU toodetest toodetud PEFC-sertifikaati omandatud puidust. Ülejäänud puitmaterjal on kas FSC-sertifikaadiga või ISKU poolt auditeeritud.

Ka pakendiliin ISKU tehases on säästva arengu põhimõtteid järgides kaasajastatud ning sellega vähendati plastpakeneid 21 tonni võrra aastas. ISKU tehas Lahtis on varustatud tõhusate maasoojuspumpadega, mis hooneid ühtaegu nii kütavad kui ka jahutavad. Tehase katustele paigaldatud päikesepaneelidest tarvitatakse aga energiat elektriseadmetele. Säästva tootmise põhimõtteid järgides vähendati sealset tootmispinda 140 000 m2-lt lausa 65 000 m2-ni ning 3000 tavalist elektripirni asendati LED-pirnidega. Kogu tehase enda CO2 jalajälg on vähendatud aastas 29,5 tonnile.